Strona główna Aktualności
Aktualności
Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych PDF Drukuj artykuł

 

Zgodnie z art. 13 i 14 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, iż:

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Sąd Rejonowy w Giżycku,
ul. Warszawska 28,  kod pocztowy 11-500,  tel. 874298210

Przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 i 7 RODO i w celu realizacji zadań Sądu Rejonowego w Giżycku.

Administrator powołuje się na prawnie uzasadniony interes, którym jest art. 6 ust 1 lit. e RODO. Przetwarzanie danych jest niezbędne do wykonania zadań realizowanych w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi.

Sposoby kontaktu z  Administratorem: osobiście - ul. Warszawska 28, kod pocztowy11-500 Giżycko w godzinach urzędowania Sądu, listownie lub poprzez pocztę elektroniczną
 e-mail:  Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
                                                                  

Z Administratorem danych można kontaktować się we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych
z przetwarzaniem danych.

Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okresy wynikające z przepisów prawa oraz będą archiwizowane zgodnie z regulacjami obowiązującymi w Sądzie Rejonowym
w Giżycku.  W przypadku gdy przepisy szczególne nie stanowią inaczej posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych i prawo do ich sprostowania. Przetwarzanie Pani/Pana danych może zostać ograniczone, z wyjątkiem ważnych względów interesu publicznego RP lub Unii Europejskiej. W przypadku przetwarzania danych osobowych na podstawie art. 7 RODO ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie wycofać zgodę. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

Pani/Pana dane osobowe mogą być przekazywane do państw trzecich i organizacji międzynarodowych jedynie na podstawie przepisów prawa krajowego, umów międzynarodowych i obowiązujących konwencji. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, jeśli Pani/Pana zdaniem, przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy unijnego rozporządzenia RODO:

Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa

Informujemy, iż Pani/Pana dane osobowe są przekazywane innym odbiorcom wyłącznie na podstawie przepisów prawa, bądź stosownie do wyrażonej przez Panią/Pana zgody.

Pani/Pana dane osobowe nie będą profilowane.

 

 

 

 
LIKWIDACJA PAPIEROWYCH ZNAKÓW OPŁATY SĄDOWEJ PDF Drukuj artykuł

UWAGA!

po dniu 30 czerwca 2018 r.

 

1. Nie będzie możliwości zakupu papierowych znaków opłaty sądowej.

2. Nie będzie możliwy zwrot zakupionych wcześniej znaków opłaty sądowej.

3. Nie będzie możliwe dokonanie opłaty papierowymi znakami opłaty sądowej.

 

E-płatności dla obywatela - szczegółowa informacja

 


 

 
ZARZĄDZENIE NR A-021-3/18 w sprawie ustalenia dni wolnych od pracy dla SR w Giżycku w 2018r. PDF Drukuj artykuł
 
 

 

 


Czy chcesz wypełnić ankietę satysfakcji klienta ??.

Tak Nie